maandag 31 augustus 2009

La Vuelta '09 - gracias Relus!!




Dat gepiep van de wekker is tot daar aan toe maar half 5 is eigenlijk wel erg vroeg...op de laatste zaterdag van de vakantie... Toch gelukt om klokslag 5 uur aan een boterhammetje te zitten. Op het gemakje alles op orde gemaakt en rond half 6 richting Assen vertrokken. Ter plaatse zou ik eventueel met oud-loop- en fietsmaatje Aad Bakker van de Tacx-groep meerijden.
Ideaal dat terrein van de TT: lekker ruim opgezet en toch ook al behoorlijk druk zo in de vroege morgen (en de rest van de dag). Toch verloopt alles redelijk vlot en kon ik zelfs vlot de drie mobiele nummers nog doorgeven voor de uitslag-smsjes. Leuke service is dat!
Na een moeizaam telefoontje (want erg veel omgevingslawaai) blijkt dat ik net buiten de hal sta en Aad er net inrijdt. Uiteindelijk een prima planning en ik rijd als gast mee met de dame en heren uit Wassenaar. Volop tussen de peletons en groepen rijders door het Drentse land. Mooie omgeving al moet er natuurlijk wel goed opgelet worden tijdens dat peletonrijden! En wat een enthousiasme bij de dorpjes die werden gepasseerd en natuurlijk dat geweldige Westerbork. Dat was me de avond ervoor al duidelijk geworden bij 2-Vandaag! De verzorgingspost nam wel 'wat' tijd maar het was supergezellig! Het deed het buitje hier en daar en de wind helemaal vergeten - daar tussendoor scheen immers de Spaans/Drentse zon!
Ook was de 120 km net iets langer waardoor er al werd gesuggereerd dat we net aan het tweede rondje begonnen waren. Gelukkig bleef de teller op 132 steken en stonden we in de rij voor de medailles! En de totaaltijd? Tja, dat is wel inclusief de gezellige wachttijden in Westerbork en Eelde.

Doorkomst tijden
start 0 km, 08:43:16 uur
eindeTT 4.6 km 08:53:06
28.0 km/u


westerbork 50.2 km, 10:37:25 uur
26.3 km/u

eelde 95.3 km, 12:27:41 uur
25.4 km/u

finish 129.5 km, 13:48:32 uur
25.4 km/u

Overzicht totale tijden
Totale tijd: 5 uur 5 minuten en 16 seconden
gemiddelde snelheid
25.4 km/u
Al met al een prachtig evenement en dat was v.w.b. het profpeleton al niet anders, zo las ik net in de krant. Hoezo stugge Drenten...


donderdag 27 augustus 2009

Spaanse griep??

Was het de Spaanse griep? Dan duurde die maar een dag en ben ik er meteen vanaf...was vrijdagavond in ieder geval rillerig en koortsig dus de aangekondigde Germaniatocht werd het niet...zondags pas weer gereden en toen knapte ik wel aardig op.
Daarna, in aanloop naar de Vuelta, nog een paar lekkere rondjes gereden deze week zodat we klaar zijn (denk ik) voor de 120 km.

vrijdag 21 augustus 2009

Pfff

Had nooit over 'Vueltaweer' moeten beginnen. gisteren een ritje gemaakt van 45 km. Echt zo'n rondje dat je normaliter lekker even wegtrapt...maar gisteren niet dus. Eerst al zo'n warme wind en op de terugweg liep de harstslag gestaag op en wilde bij aankomst maar slecht zakken. Daar waar die gewoonlijk in de garage al fietsstallend tot redelijk normale waarde zakt, zat ik nu na ruim een kwartier zittend op een ligbedje met een bidonnetje water erbij nog te puffen en te zweten met een hartslag van boven de 100...die uiteindelijk na meer dan 20 minuten acceptabel werd. Hopelijk zaterdag (tijdens de Germaniatoertocht te Wageningen) wat betere omstandigheden dan die van donderdag, iets Hollandser zullen we maar zeggen. Vandaag houd ik de benen lekker stil ;-)

dinsdag 18 augustus 2009

Vueltaweer

Yess...kreeg net m'n startnummer binnen voor de Vuelta van volgende week! Mag die dag met nummer 638 het Spaans/Drentse land rondtoeren. De temperaturen doen ook lekker mee aan het spaanse gevoel...vandaag maar vooral woensdag en donderdag wordt het warmpjes geloof ik...echt Vueltaweer? Ik hoop toch met wat Hollandse invloed qua koelte. de wind mag best wegblijven!

zondag 16 augustus 2009

Rivierentocht Avanti

Vandaag was het Avanti dat de Rivierentocht in Alphen aan den Rijn organiseerde in samenwerking met de tourclub Weesp uit de gelijknamige plaats. Fijn om eens een tochtje uit eigen woonplaats te rijden!
Voordat de eerste kilometer onder de wielen door gleed, stond mij een goedbedoeld richtingbordje lelijk in de weg. Ik klikte niet meteen goed in m'n pedaal en omdat daardoor de aandacht meer op schoen/binding was gericht, zag ik het voornoemde driepootje niet op de weg staan...en na een slordige 7 meter koers was het eerste hachelijke moment al daar...dat beloofde nog wat voor de overige 119,193 km...'k leek wel een beginner... ;-)
Gelukkig bleef hiermee de schade voor de van de dag beperkt! Lekker tochtje waar helaas de wind verkeerd stond en dus de terugweg schuin tegen maar ja...ja kunt niet alles hebben.
Daarna kon het vochtverlies tijdens een neefjesverjaardag weer worden aangevuld. Lekker dagje zo met prima weersomstandigheden om te fietsen en daarna het glas te heffen...

vrijdag 14 augustus 2009

1

Nou, daar gaat 'ie dan...de eerste blog. Aangemoedigd door leuke blogs die ik las over fietsende en hardlopende mensen, vond ik dat ik ook maar eens een poging moest wagen. Of het wat wordt...soit...of in moderner woordgebruik: lekker boeiend! Eerst maar eens proberen en kijken of dit iets voor mij is. Tenslotte moet je dit ook regelmatig bijhouden en verversen natuurlijk...zit hier de achilleshiel? We gaan het meemaken!
Ben wel benieuwd of er mensen zullen zijn die het gaan volgen en/of zullen reageren. Verder valt er nog zeer veel te bestuderen en te onderzoeken want voorlopig is dit nog maar een kaal opzetje natuurlijk. Komt nog wel.