woensdag 20 januari 2010

RunKeeper

Na die winterse omstandigheden werd het weer hoog tijd de nog vrij nieuwe loopschoenen weer eens aan te trekken. In dit kalenderjaar was dat nog niet voorgekomen. veel excuses zijn er aan te voeren maar geen enkele zal echt hout snijden dus ik laat ze achterwege. Deze weken die inmiddels zijn voorbij gegaan heb ik alleen op de Bremshey cardio-trainer gezeten. Ook leuk...maar dan anders zullen we maar zeggen. Ik blijf er toch bij: ik ben een buitensporter!
Nu kwam ik via blogger Gert Noordhoek aan een nieuw fenomeen, of beter gezegd, een nieuwe Apps voor de iPhone: de 'Runkeeper' Vanavond voor t eerst eens een loopje mee gedaan. Klein rondje tijdens de voetbaltraining van zoonlief!
RunKeeper Shared Fitness Running Activity
Eerst meende ik af te lezen dat ik nieuwe wereldrecords had gelopen met een gemiddelde loopsnelheid van maar liefst 32,08 km/uur! Want in iets meer dan een half uurtje had ik 18,09 km gelopen... Het kaartje leerde me dat om onduidelijke reden, tijdens een tussenstopje na een kilometertje of 2,5, ik een virtueel uitstapje naar Zoetermeer had gedaan en daarna mijn looproute had vervolgd. De puzzel voor vanavond was dus: hoe dat hemelsbrede misverstand van zo'n 12 km te verwijderen. 't Is uiteindelijk gelukt via de iTunessite. Leuke 'apps' dus...

woensdag 6 januari 2010

Plannen

2010: Tolstoi-jaar, einde van het Spaceshuttle programma, Australie verbiedt gloeilampen en Nederland gaat weer olie winnen in Schoonebeek!(http://nl.wikipedia.org/wiki/2010)

Een nieuw jaar vraagt nieuwe plannen en nee...het zijn geen voornemens! Je moet immers altijd je best doen, toch? Dingen plannen hoort wel bij een nieuw jaar vind ik. Zeker als je graag fietst. Je wilt je toch op bepaalde prestaties gaan richten. Het seizoen was nog maar nauwelijks voorbij en de kriebel voor nieuwe fietsplannen deed mij al gauw zoeken naar fietstochten en routes. Een heel exceldocument vol snode plannen waarvan slechts een paar ideetjes in de hiernaast geplaatste fietsplanning voor 2010 staan. Hopelijk komt er dus nog meer bij! Maar zeker is dat Joop de 'prima vera' voor mij is. En het leuke is dat daar (oude) bekenden ook hun pijlen op gaan richten. Laten we duimen voor dezelfde weersomstandigheden als vorig jaar!