donderdag 20 mei 2010

Geen bel !?






Nee mevrouw...inderdaad geen bel...!!! Op het fietspad van de Hoogeveense weg naar ergens tussen Waddinxveen en Moerkapelle achterhaal ik een tweetal groepjes hardlopers. Gewoontegetrouw roep ik "Pardon..!!" als ik het groepje nader en bedank ze bij het passeren voor het opzij gaan. Als ik het tweede groepje ben gepasseerd roept een der dames mij 'Geen bel!?' na. Even overweeg ik te stoppen zodat ik de hardlopende dame in kwestie precies kan uitleggen waarom ik niet bel. In plaats van dat irritante geklingel, dat zenuwachtige geping roep ik 'pardon!" en bedank zelfs voor het opzij stappen. Veel correcter toch? Maar iintussen rijd ik al veel te ver om te stoppen en terugrijden is al helemaal te gek. Dan maar hopen dat ze dit blogje leest!

zondag 9 mei 2010

Una giornata particolare



Op de laatste dag van een weekje meivakantie rinkelde het wekkertje al om half zes...ppfff dat valt echt niet mee! Maar wel lekker om op het gemakje alles klaar te krijgen en op tijd (dat is om 7 uur) in Amsterdam te staan op het parkeerterrein van Reuters. Dat is een kilometer of anderhalf van de start verwijderd; een ideale plek. Bernice wat stilletjes omdat een eerste keer deelnemen aan een toertocht toch enige spanning met zich meebrengt.

De 150km zou starten tussen 7 en 8 uur. Maar rond de klok van half acht aangekomen, werd de startzone afgesloten voor de volgende start (van de 100km). Besloten werd om de startzone te laten voor wat die was - en die was erg vol fietsers! Zo het parcours dus opgereden en vervolgens het tijdritparcours dwars door de stad gevolgd. Wel spectaculair om zonder oponthoud door het hoofdstedelijke stadscentrum te rijden. Overal politie en verkeerregelaars. Dat beperkte zich overigens niet tot het Amsterdamse stadscentrum. Prima bewegwijzering en parcoursbegeleiding dus en ook goede bevoorrading al maakten wij er niet veel gebruik van. Het Keizertje in Leimuiden (70km) ligt niet geheel aan het parcours maar was aantrekkelijk genoeg om aan te doen voor koffie en sanitaire stop. Daarna door Leiden en vervolgens enige stukken met wind op de kop. Gelukkig was die niet heel erg sterk deze dag; de frisse temperatuur was al genoeg. Na een lang stuk door het Amsterdamse Bos kwam eindelijk de finish bij het Olympisch Stadion weer in zicht. Dat liep een stuk gestroomlijnder dan de voornoemde startprocedure. daar stond Bernice al langs het parcours - die had inmiddels per short-message-service al laten weten trots te zijn op haar behaalde medaille en roze bidon. Het was een mooie eerste fietstochtervaring! Gezamenlijk met de Wassenaarse teamgenoten van deze dag keken we ook terug op een aangename dag koersen in Italiaanse sfeer. En vervolgens waren we vlot genoeg thuis om het slotakkoord van de 'echte mannen' nog even te zien. Zoals de titel van dit stukje al aangaf: een bijzondere dag!

maandag 3 mei 2010

Giromania

De datum van de Girostart nadert nu met rasse schreden. Dat viel met name afgelopen zaterdag op toen het Giroshirt op de mat plofte. Deze was aangeschaft bij de inschrijving voor de Amsterdamse editie. Prachtig hoor en stiekem heb ik er op zaterdag al een tourtje mee gemaakt! Zondag trekken we 'm natuurlijk ook aan! Vriendin Bernice start op de 70 km en ik sta iets eerder op de pedalen voor 150 km's. Via leuke items, zoals daarnet in de uitzending van Holland Sport met Gerben Karstens, begint het natuurlijk wel te kriebelen! Hopelijk zal het weer wel iets meer 'Italiaans' worden want gisteren en vandaag was het natuurlijk uien - vreselijk hoor al die regen... En dat doet me meteen denken aan zaterdag: dan zou ik eigenlijk moeten starten voor de Middelburgse editie! dat houd ik nog even in beraad. Dan moet het weer wel echt meezitten want anders zie ik het niet zitten voor de zondag. En eerlijk gezegd: het wordt me in die omstandigheden afgeraden in mij directe omgeving...

Enfin, we zien nog deze week. Eerst nog een paar soepele trainingsritjes!