zaterdag 28 mei 2011

Spinnen in Delluf



Het is inmiddels alweer een week geleden maar wat waqs het mooi in Delft op de Beestenmarkt! De spinningmarathon die georganiseerd was door de twee Alpe d'HuZes teams De Viergang en Hardleers. Ik besloot dit evenement als fietsdoel te kiezen om met mijn nieuwe fietspakje aan (ja, die van team De Viergang!) met name Amber en Ton nog even een hart onder de riem te steken. Het weer was prima en toen ik de Beestenmarkt op reed was de sfeer al voelbaar: goeie beats en een opzwepende leider zorgde voor een echt spinningsfeertje.

Maar liefst 164 fietsen met even zovele fietsers zweetten en dansten op de trappers. De sfeer was opperbest. Tussen de drukke werkzaamheden door loop ik nog Ton en Amber tegen het lijf. Zij genieten evenzeer van dit prachtige evenement en alle drukke voorbereidingen werpen duidelijke vruchten af. Ik ga met Amber nog even op de foto en wens beiden natuurlijk het beste voor de 9e juni.

Deze dag kan in ieder geval niet meer stuk en het levert een prachtig bedrag op!



maandag 9 mei 2011

Dag van de Arbeid...in Stompwijk

Zondag 1 mei: dit jaar een uitgelezen dag voor de jaarlijkse Elf Dorpentocht, georganiseerd door Tourclub Stompwijk. Vanwege de noordoosten wind zie ik bij voorbaat al op tegen de laatste kilometers vanuit Maasland. Maar ik heb geluk deze dag: we rijden de route andersom! Voor de 125 km gaat de route eerst via Delft naar Maasland. Stempelen en vanaf daar komt de wind op kop. eerst alleen maar van lieverlede rijd ik in een soort groepje. De snelheid wisselt nogal. Ik pak samen met een andere Kuotafietser nogal eens wat kopwerk. dat rijdt best aardig en de kilometers rollen soepeltjes onder de wielen door en dat ondanks de tegenwind. Onderweg krijgen we nog een sportdrankje met mars aangeboden. Het gesprek gaat natuurlijk over de wind. Ik opper nog dat het vandaag 1 mei is: de dag van de Arbeid is dus daar hoort die wind natuurlijk bij! Onderweg gok dat nu het verste punt Bodegraven moet zijn en dat we dan met de wind in de rug richting Stompwijk zullen rijden - een verheugende gedachte! Via Waddinxveen slingeren we zo langzamerhand Reeuwijk binnen. Daar is het bij restaurant Friends tijd voor koffie met een overheerlijke appelpunt: smaakt prima! Als ik weer opstap vertrekt er ook een groepje renners uit het Westland. Ik sluit aan en doe driftig mee in het molentje dat gedraaid wordt tegen de wind in. Ik mijmer over 'zwaren labeur' stoempen en andere wielertermen, al of niet van Belgische origine...Zo komen we ras in Bodegraven aan. Een flink deel van de groep gaat door voor de 160km en koerst richting De Hoef. Ik draai richting Alphen met nog twee anderen. we steken het grote blad en laten ons heerlijk voortblazen. Het tempo is goed en over voor mij zeer bekend terrein scheuren we via Boskoop, Alphen en Zoeterwoude naar Stompwijk. Dat liep voortreffelijk. Bij het Blesse Paard nemen we voor elkaar de hoed af, chapeau dus, en bedankt voor de gezellige laatste kilometers! Tijd voor een biertje.