donderdag 16 juni 2011

B B B

Bianchi - Bicicletta Bellissima...


...per dama bianca!
Meer tekst later!

woensdag 15 juni 2011

Voetbal - fietsers

Zoonlief speelt sinds jaren voetbal bij ARC - de topklasser uit Alphen aan den Rijn. Dat heeft op zich niet veel met eigen sportbeleving te maken. Of het moet de onlangs gespeelde ouders-jeugdwedstrijd zijn waarbij we dit jaar eigenlijk voor het eerst kansloos hebben verloren... Met een vast clubje ouders hebben we altijd veel plezier langs het veld. Soms moet er ook gevlagd worden of vervangen we met een groepje vaders de weggevallen trainer. Tot zover de aanleiding. Nu werd er tijdens een van de vele koppen koffie van dit seizoen het plan opgevat om eens een leuk fietstochtje te gaan maken. Zo gezegd, zo gedaan natuurlijk. En daarom staan we op zondag om 9 uur met een bakje koffie in de tuin van Erica. Klaas, Manuela, Robert en ikzelf completeren het kwintet. Ik had voorgesteld een rondje van 70-80 km te doen. Best een mooi stukkie dacht ik zo; een rondje Breukelen. Mooi weertje met een niet ongunstige wind. En zo pedaleren we gevijven richting Uithoorn. Op mijn suggestie om wellicht iets af te snijden als het kilometrage te groot zou worden, werd negatief gereageerd: we gaan langs de Vecht naar Breukelen! Een mooie ambitie.







Met een lekker tempootje rijden we langs de Mijdrechtse Zuwe - de wind staat niet ongunstig voor dit gedeelte. Terug maar eens zien wat het wordt. Het stukje langs de Vecht is prachtig en men geniet...maar het wordt wel tijd voor koffie...!


Gelukkig strijken we na een kilometertje of 40 neer op het terras van Het Regthuis. Prima appelpuntje hoor! Hier kunnen meteen wat sterke verhalen worden uitgewisseld - zo hoort dat bij een fietstocht natuurlijk!



Daarna weer richting Alphen. Het windje komt nu wat nadrukkelijker in beeld en dus waaieren we over een lekker brede weg. Tijd om wat actiefoto's te schieten. Hier en daar begint het peloton wel iets te kraken maar er wordt op de tanden gebeten.
Door De Meije rijden we gunstig t.o. de wind terug naar Alphense dreven. Langs de Rijn trekt een enkeling nog even het gas open en wordt overtollige energie aangesproken - de hefbrug is immers alweer in zicht. Hier splitst de groep en we spreken af dat dit zeker een vervolg gaat krijgen! Leuk hoor!