dinsdag 12 juni 2012

B7 ouders

Misschien mogen we al stiekem spreken over een traditie, het is tenslotte al voor de tweede keer dat we als ouders van de B7 een fietstochtje ondernemen. En, na later bleek, toevalligerwijs precies in hetzelfde weekeinde als vorig jaar. Aanvankelijk leken de weersverwachtingen somber - 90% neerslagkans... maar als ik opsta is het prachtig weer!

Klaas en Johan op kop

De afstand moest ergens rond de 60 km liggen dus een rondje Oudewater leek zeer geschikt. Eerst een kop koffie met krentenbol en dan op weg met Erica, Hans, Klaas, zwager Pim, Manuela, Robert, Johan en mijn persoontje.
Lekker met een beetje wind mee in de richting van Bodegraven. Daar vandaan steken we door naar de Reeuwijkse Plassen en nadat Robert zijn bidon ergens in de berm kwakte en 'm dus nooit meer terug kon vinden kregen we langzamerhand Hekendorp in zicht. Op het punt waar we de dijk oprijden is het op het plaatselijke terras aardig druk. Veel fietsers op weg voor hun zondagsrit. Wij trekken echter door naar Oudewater. Tussen uitgaande kerkgangers door bereiken we het bekende pleintje bij de Waag. Gezellige drukte daar en we steken hier graag op. Lekker koffie met een zalige appelpunt er bij. En...een lekker glaasje amaretto met slagroom...erg smakelijk en je zou er haast een Italiaans gevoel bij krijgen!
appelpunt of eigen broodje...
Jammer genoeg moet Hans ons na het terrassenbezoek al verlaten om zijn verzorgerstaak bij Legmeervogels te vervullen (het gelijkspel tegen OSM'75 houdt hen in de 3e klasse en OSM gaat door).
De rit vervolgt langs de lange Linschoten in de richting van de gelijknamige plaats. Ook weer een schitterende weg langs het kronkelende riviertje.
Daarna komt Woerden alweer op de borden. Op aanraden van Johan komen we uit bij een leuk zelfbedieningspontje. Met vaardige hand draait hij als volleerd orgeldraaier het pontje naar onze walkant en doe ik hetzelfde om van de weeromstuit aan de overkant te komen om daar de Zegveldse Uitweg op te draaien. Hier langs willen we in De Meije uitkomen. Daar rijden we iets beter wat betreft het windje en vrolijk peddelen we door.
We komen net als vorig jaar tot de conclusie dat dit wel erg leuk is en dat we dit eigenlijk vaker zouden moeten doen....nou...in ieder geval weer tot volgend jaar!!