maandag 18 februari 2013

Zeer indrukwekkend filmpje!

Bernice heeft een indrukwekkend filmpje gefabriceerd over de essentie van Klimmen tegen MS editie 2012 en de gedachte aan haar tante Margreth !
Zien!!     klik 

Kuch!

Heerlijk: een weekje vakantie en de weersverwachting is niet slecht dus misschien lukt het wel weer om lekker buiten te fietsen! Dat is de gedachte op donderdag voor de vakantie. Op vrijdag voor de vakantie begint de keel wat te haperen, een droog kuchje...het zal toch niet zijn dat... Zaterdag staat de deelnemersbijeenkomst van KlimmentegenMS op de kalender! Leuk! Deelnemers zien die je soms alleen van Facebook oid kent en die dus werkelijk bestaan... Het kerkgebouw is goed gevuld als Edwin van Wijngaarden zijn verhaal doet over de 'Reus van de Provence'. Het evenement is inmiddels (in twee jaar) uitgegroeid tot een gebeurtenis van formaat. Vorig jaar nog 36 deelnemers, nu staat de tellers op bijna het tienvoudige! En het financiĆ«le aspect groeit ook: de teller staat inmiddels op ruim een ton! Dat gaat goed! Zondag maar eens lekker genieten op de fiets met mooi fris weer. Ik voel wel wat snotneuzigs maar dat fiets ik er wel uit...misschien. Lekker rondje van ruim 60 km.
Als ik 's middags lekker zit uit te rusten en te genieten van het mooie weer voel ik de verkoudheid echt doorkomen en in de avond wisselen hoesten en snuiten elkaar vrolijk af. Op tijd het bedje in en de volgende ochtend valt het wel mee al moet ik meteen de neusspray hanteren en pak ik zo nu en dan een Strepsilletje. Ik lees echter op een kritische site dat het snoepje slechts een 'troost snoepje' is.
Goed gemutst ga ik naar Waddinxveen. Ik heb het plan een stroopwafel verkoop actie in te zetten en ga mijn bestelling bij Markus & Markus afhalen. Dat zijn pas lekkere stroopwafels! Dus nu is de opdracht om de pakjes aan de man/vrouw te brengen. Wie interesse heeft: laat maar weten!

zaterdag 9 februari 2013

Filmpje!

Klik op Editie 2012 om het filmpje van vorig jaar te zien! we gaan er dit jaar ook weer voor op Tweede Pinksterdag (20 mei '13)

zondag 3 februari 2013

Stoempen...

Vandaag en gisteren weer eens lekker buiten gefietst. Werd na de vorstperiode wel weer eens tijd! Binnen fietsen heeft ook wel wat maar er gaat niets boven een lekker tochie in de buitenlucht. kanttekening zijn nu natuurlijk nog wel de elementen...wind, temperatuur, neerslag...die dingen dus. Dus met behulp van 'weeronline', knmi en natuurlijk eigen waarneming trachten de rit zo efficiĆ«nt mogelijk in te delen. En ja, dan blijft het toch weer die menselijke factor (je eigen factor zogezegd) waar het dan vastloopt. Ach, vastloopt...je moet dan soms gewoon zelf wat harder trappen. En waar ooit een leidinggevende mij voorhield dat je bij tegenwind niet meteen moest stoppen maar beter wat harder kon trappen (was eigenlijk figuurlijk bedoeld) hield ik mij dat vandaag maar weer eens voor. En dat moet ook bij het credo van KlimmentegenMS: tandje er bij waar anderen afhaken. Dus: stoempen met een beer op je rug! Dat werd het vandaag. Maar dus ook eigen schuld: de wind kwam niet uit dezelfde hoek als gisteren en het rondje van vandaag was daarom niet gunstig ingedeeld. Een goede vervangende bergtraining dan maar en de lengte van het ritje was beperkt. Langzaam maar zeker gaat het weer de goede kant op...nu het weer nog!
 zo 03
feb
ma 04
feb
di 05
feb
wo 06
feb
do 07
feb
vr 08
feb
za 09
feb
zo 10
feb
ma 11
feb
di 12
feb
wo 13
feb
do 14
feb
vr 15
feb
za 16
feb
 
Min (°C)-2°-2°-2°-4°-4°-5°-3°-6°-4°
Max (°C)
Wind Bft5 /
6 /
6 /
6 /
5 /
4 /
3 /
3 /
3 /
4 /
3 /
4 /
3 /
4 /
Neersl. (%)95%50%90%85%75%65%50%65%50%45%50%45%50%45%
Neersl. (mm)0,7 mm1 mm4,5 mm5 mm4,5 mm2,5 mm0 mm1 mm0 mm0,7 mm0,2 mm0,8 mm0,3 mm0,8 mm
Weercijfer