zaterdag 17 oktober 2009

De eerste keer (weer)

Ik denk dat het in de laatste ongeveer 30 jaar niet is voorgekomen dat ik zo'n lange tijd niet heb hardgelopen. De Twintig van Alphen op 9 maart jl. was het laatste dat ik met hardloopschoenen deed - de 10 km overigens. Moet er onmiddellijk bij zeggen dat het lopen na een jaar of 20 fanatiek de laatste paar jaren een beetje in het slop gekomen is. Afgelopen winter toch maar weer wat meer opgepakt want ja...als de jaren gaan tellen gaan de kilo's ook tellen als je niet zo regelmatig meer sport! Scheelt ook dat de nieuwe werkgever een actieve plek rond de 20 van Alphen vervult dus aanmelden voor het businessteam kon een extra stimulans betekenen, zij het voor de halve afstand.
En na een zomerseizoen gevuld met fietsplezier moeten nu de loopschoenen maar weer eens aan het werk gezet worden. Dus op de vrijdagmiddag, trainingsmiddag voor de hardlopers van het Scala College, heb ik samen met een collega teamleider de loopschoenen maar weer eens uit het 'vet' gehaald en hebben we onze eerste kilometers langs de boorden van de Zegerplas gemaakt. Weliswaar krakend maar al met al toch met een tevreden gevoel!

dinsdag 6 oktober 2009

Vlaaienmaaien...

Op 4 oktober werden we gesommeerd om snel ons laatste stempeltje van het wegseizoen 2009 te gaan halen in Driebergen. Zo gezegd zo gedaan natuurlijk. Na een stormachtige en weinig goeds belovende zaterdag bleek bij het ontwaken de dag des Heeren prachtig te beginnen. Zonnig met hier en daar een wolkje aan het zwerk – echt mooi Hollands. En de wind zou ons gunstig gezind blijken!
Na een klein onvolkomenheidje bij het binnenrijden van Zeist was dit verder weer een typisch DTC-rondje. Dat wil zeggen prima verzorgd met een gelletje voor onderweg en goed gepijld (vind ik persoonlijk wel erg prettig). En ook hier genoeg eikels op de weg...nee niet onze medeweggebruikers, maar gewoon de gevolgen van een langzamerhand invallende herfst. De route voerde ons langs Zeist, Soest, Baarn richting Eembrugge en Eemland waar de route naar vernoemd is.
Prachtige omgeving en na al het bossige kwam bij Eemland de vlakke polder aan de beurt. En laat nu de wind ons pal in de rug staan in deze vlakke omgeving: super-de-luxe over mooie wegen met heerlijk weer. Liefst moest er geen einde aan komen! Een kleine kilometer tegenwind voerde ons over de A28 bij Nijkerk en daarna konden we aan de koffie in Hoevelaken. Nog voordat Ajax af trapte tegen het immer lastige RodaJC waren we weer op weg - ik moest immers nog familie-bowlen in de loop van de middag. Ook de terugweg bood een schitterende aanblik met prachtige polderwegen. Daar komt ook de quizvraag voor vandaag vandaan: Wat doe je nu eigenlijk precies als je gaat 'vlaaienmaaien'?
Het antwoord is te vinden in het pittoreske Terschuur (zoek dat eens op http://nl.wikipedia.org/wiki/Terschuur!)! Enfin, krijgt dit blogje ook nog een licht educatief tintje!

En zo kwamen we langzaam maar zeker weer terug in de bosrijke omgeving van Driebergen. Mooie tocht en echt jammer dat het wegseizoen op z'n einde loopt na deze heerlijke tocht. Iedereen grijpt naar de mountainbike en rijdt het bos in. Ik denk er over om de hardloopschoenen weer uit de wilgen te halen en daarnaast misschien een winterseizoen te gaan spinnen ofzo.