dinsdag 25 oktober 2011

Nieuw jasje

Omdat deze week er een monteur ons vast gaat knopen aan het glasvezelnet dacht ik deze glasvezelige achtergrond eens proberen. Misschien dat de snelheid van verbinding me weer wat inspireert om te bloggen. Nu werkt het seizoen natuurlijk ook niet erg mee: de avonden zijn kort en de temperaturen zakken gestaag. Helaas geen goede fietsomstandigheden meer of het weer in de weekeinden moet meevallen zoals afgelopen zaterdag en zondag.
Om die reden hebben we hier besloten het binnenfietsen eens serieus ter hand te nemen. We hebben al eens een ergobike gehad in een winterseizoen (zie eerdere blogposts) maar dat is niet helemaal goed genoeg bevonden. Vandaar dat we ons blik op de Tacx-producten hebben gericht. Ooit was ik in het bezit van een Tacx Cycletrack. Dat was een eenvoudig trainingsapparaat. Toch een aantal keren gebruikt maar niet in mijn serieuze fietstijd. Dus bij een eerdere verhuizing verkocht. Nu hebben we de ogen gericht op een virtuele trainer: de Tacx Bushido met pc upgrade. Zo geven we de indoortrainingen iets meer. Tenminste, dat is de bedoeling. Iemand nog tips of suggesties?

5 opmerkingen:

  1. Gebruik jij een trainingschema o.i.d. op de Tacx?
    Tip: zet je fiets voor de tv of pc en draai een film van 1,5 uur, geeft wat afleiding en voor je het weet is er anderhalf uur voorbij en heb je de km`s weer in de benen.

    Namens Jordi bedankt voor de felicitaties Theo.
    Trouwens hoe gaat het momenteel met het herstel?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ehh...die laatste vraag was niet voor je bedoeld maar voor `n ander maar ben met ook andere reacties bezig en verwar e.e.a.
    mannen kunnen geen twee dingen tegelijk he!?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen tips, maar wel erg benieuwd naar je bevindingen als je hem aanschaft..:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik kreeg 'm van de week binnen maar heb nog niet veel gelegenheid gehad hem te testen. Stond klaar om een testritje te maken maar toen werkte de laptop niet mee. Daarna nog geen tweede poging ondernomen. Als het pc programma werkt is de tv niet nodig! Hopelijk dit weekeinde meer...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er snel uit je nieuwe achtergrond. Zo af en toe een verandering of een nieuwe kopfoto is verfrissend. Leuk zo'n Tacx-apparaat. Heel lang geleden heb ik nog eens zo'n Tacx rollenbank gehad (met beugel want was bang dat ik er af zou vallen!), maar dat ding maakte een vreselijke herrie + een ruimtevreter. Denk ook wel eens om een eenvoudiger versie te kopen en daar mijn oude fiets voor te gebruiken.
    Gisteren leek het hier wel zomer, dus snel een rondje gefietst!
    Succes met het oefenen en groetjes

    BeantwoordenVerwijderen