dinsdag 25 oktober 2011

Nieuw jasje

Omdat deze week er een monteur ons vast gaat knopen aan het glasvezelnet dacht ik deze glasvezelige achtergrond eens proberen. Misschien dat de snelheid van verbinding me weer wat inspireert om te bloggen. Nu werkt het seizoen natuurlijk ook niet erg mee: de avonden zijn kort en de temperaturen zakken gestaag. Helaas geen goede fietsomstandigheden meer of het weer in de weekeinden moet meevallen zoals afgelopen zaterdag en zondag.
Om die reden hebben we hier besloten het binnenfietsen eens serieus ter hand te nemen. We hebben al eens een ergobike gehad in een winterseizoen (zie eerdere blogposts) maar dat is niet helemaal goed genoeg bevonden. Vandaar dat we ons blik op de Tacx-producten hebben gericht. Ooit was ik in het bezit van een Tacx Cycletrack. Dat was een eenvoudig trainingsapparaat. Toch een aantal keren gebruikt maar niet in mijn serieuze fietstijd. Dus bij een eerdere verhuizing verkocht. Nu hebben we de ogen gericht op een virtuele trainer: de Tacx Bushido met pc upgrade. Zo geven we de indoortrainingen iets meer. Tenminste, dat is de bedoeling. Iemand nog tips of suggesties?

zondag 2 oktober 2011

Rondje Breukelen - De Meije (met Bernice) door theofietst op Garmin Connect - Details

Rondje Breukelen - De Meije (met Bernice) door theofietst op Garmin Connect - Details

Op naar 't Regthuys!

Vandaag heeft zowat iedereen kunnen genieten van een prachtige zomerse najaarsdag en sommigen misschien zelfs wel van een heel zonnig weekeinde! Ik behoor tot die groep en gisteravond was het dan ook niet moeilijk om te besluiten de fiets te pakken: samen! In de NTFU-kalender stond geen tocht in de buurt gepland. Jammer maar helaas. De andere ritten waren ons iets te ver...vroeg opstaan en dergelijke... nee dat ging het niet worden.  Samen lekker naar Breukelen trappen! Mooi ritje en niet echt supervroeg op...dat was een mooi plan! En dan lekker koffie op de Kerkbrink bij 't Regthuys!
heerlijk rustig weer, geen wind en de dauw nog op de weilanden: wat is het toch schitterend fietsen hier! Eerst langs het Aarkanaal richting Ter Aar om daarna langs de Amstel richting Vrouwenpolder te gaan. Mooi poldergebied met hier en daar een kas. Via Uithoorn fietsen we langs de N201 langs Mijdrecht en Vinkeveen. Bij Vreeland kiezen we de route langs de Vecht. Nou ik hoef hierover natuurlijk niets te zeggen. Gelukkig zijn we redelijk vroeg en is het alleen druk als we voor een brug moeten wachten. Op naar de koffie! We hebben een heerlijk plekje in de zon en hoewel ik vergeten was geld in m'n zak te steken zit er in het foudraaltje dat altijd meegaat nog exact genoeg voor een bakkie-met!
Daarna terug over het A'dam Rijnkanaal in lange rechte lijnen richting De Meije. Voldaan ploffen we zo rond half een weer in onze achtertuin waar het de rest van de middag heerlijk toeven is! Superzondag was het (als we de voetbaluitslagen even terzijde leggen...)!