zondag 18 maart 2012

Joop Zoetemelk Classic 2012

Het was de bedoeling om vandaag met vriend Geert, Johan (van Johan's Doel) en zijn zwager Cees,  de 100km van de Joop Zoetemelk Classic te gaan fietsen. Omdat zwager Cees en vriend Geert naar verluid nog niet veel getraind hadden zou het tempo niet te hoog liggen. Althans, dat was het plan... Dus had ik bedacht om vanuit Alphen aan den Rijn van en naar Swift Leiden te fietsen. Het totaal zou dan op 130km uitkomen.


Afvalligen

Gisteravond kreeg Johan een smsje van Cees: ik moet coachen bij mijn zoon en ga niet mee. En toen Johan vanochtend bij de start mij had gevonden was Geert nog in geen velden of wegen te bekennen. Hij reageerde niet op telefoontjes of smsjes of voicemals, dus zijn we, een kwartier later dan gepland, uiteindelijk maar met zijn 2-en vertrokken. En omdat we met z'n 2-en waren hebben we vanaf het begin er gelijk maar een straf tempo op gelegd.

De hele tour zijn we van groep naar groep gesprongen met heel af en toe even recupereren in een groep. Bij de 1e verzorgingspost deed Johan toch maar even een truitje uit. Door het vale zonnetje en het straffe tempo liep de temperatuur namelijk aardig op. Na snel een krentenbol naar binnen te hebben gewerkt ging het weer verder. Het was wel duidelijk dat Johan van het winter goed op zijn crosshybride getrained heeft, want het tempo bleef onverminderd straf.
Bij de 2e verzorgingspost was het errug druk, dus besloten we om verder te fietsen en wat later bij een restaurant te stoppen. Daar was het redelijk rustig, alhoewel het personeel niet echt het buskruit uitgevonden scheen te hebben. De bediening was uitermate traag en de jongste bediende had nog nooit gehoord van slagroom op de appeltaart. Maar toen we aan de beurt waren was dat misverstand al opgelost en konden we genieten van appeltaart én slagroom, dus geen aanleiding meer om te klagen.

Bij terugkomst moest nog even, volgens traditie, de Col op de fietsbaan van Swift beklommen worden alvorens over de finishlijn te gaan. Na al die noeste arbeid smaakten de biertjes in de grote tent prima. Vlak na binnenkomst hoorden we nog dat de vriend Geert ook net gearriveerd was. Klaarblijkelijk heeft die, ondanks weinig trainingskilometers toch ook nog lekker doorgefietst. Later op de middag bleek dat hij zijn telefoon helemaal niet mee had en in de koffiehoek had zitten wachten. Jammer dat we elkaar niet getroffen hebben!
Na het bieren in de feesttent moest er nog naar huis gefietst worden. Met de wind van opzij was het duidelijk dat het beste er wel af was. Bij thuiskomst besloten om de tocht van zondag even te laten voor wat die was.

p.s. In dit artikel alleen maar foto's van Johan omdat ik te belazerd was om een foto van mezelf te nemen. Volgens mij had Johan van hetzelfde last, dus staan mijn foto's van vandaag wel op zijn blog


p.s.2: wat betekent eigenlijk 'copyright'? :)

3 opmerkingen:

  1. Hahaha, wat een grap! De volgende keer wacht ik iets langer met bloggen en jat dan het hele verhaal van jou, dat begrijp je..:-)
    Maaruhhh, ik heb lekker gefietst man. Had vandaag trouwens een behoorlijk sloot pap in de benen en tot overmaat ook nog een lekke band (MTB). Komende 2 dagen verplicht herstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha geweldig mannnen, wat een verhaal...en die foto`s, `n totaalbeeld!
    Wat staat er komend weekend op planning?? the copyright-toer?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi verhaal Theo ik denk dat ik volgend jaar ook maar eens een paar van die tochten ga proberen

    BeantwoordenVerwijderen