dinsdag 2 april 2013

Ik fiets me de bulten...

...ging op 1 april wel heel letterlijk op: de Bultentocht! De Driebergse Tourclub had weer een traditioneel fraai parcours uitgezet. Ook was voorzien in een mooi zonnig weertype en zolang je achter je raam naar buiten keek. Buiten was het echter lekker fris...met zo'n -3 graadjes op de thermometer.
Toch stap ik op die Paasmaandag morgen goed gemutst in de auto: samen met Gert Jan Kruijning en Brian Timp (beide van Klimmen tegen MS) hebben we afgesproken om 8 uur in de kantine van DTC aan de koffie te zitten om vervolgens de 130 km te rijden. En ik sta nog niet op het parkeerterrein mijn fiets uit de auto te hijsen of Gert Jan arriveert ook op zijn nagelnieuwe Kuota. Als we koffie hebben besteld komt ook Brian binnen. De paasgedachte van vandaag bestaat uit extra 5 km: de 130 blijkt 135 km te zijn.
De Italiaanse weg
Italiaanse Weg
De route voert uiteraard weer over allerlei bulten en bultjes van het onvolprezen Veluwegebied. Grappig was het om de beroemde (of beruchte) Italiaanse Weg nu van de andere kant te 'nemen': we dalen af in plaats van de klim omhoog maar of het nu zoveel gemakkelijker was...dalen op deze 5-duimertjes valt ook niet altijd mee...
Ook hebben we vandaag te maken met wat materiaalongemak. Bij Brian komt er tot 2x toe lucht uit zijn band op ongewenste momenten (lek dus) en Gert Jan denkt eerst dat hij steeds beroerder gaat fietsen maar dat blijkt later voor een groot deel aan een mankement aan zijn derailleur te wijten te zijn. Gelukkig komen we allemaal weer gezond iin Driebergen aan en hebben we toch maar mooi die 135 km te pakken ondanks kou en ander ongemak. Laat nu het voorjaar maar komen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten