maandag 8 maart 2010

Eindelijk!

Is toch veel te lang geleden dat er op sportgebied iets gebeurde dat ook maar het noemen waard was? Ja, de Olympische Spelen natuurlijk...maar ik bedoelde meer iets van mezelf. Hier en daar wat looptraininkjes en dat was het dan. Begint nu dan eindelijk 't zonnetje door te breken met wat mildere weersomstandigheden?

Zondag bij de 20 van Alphen liep ik de 10km met een team van school mee bij de businessloop. Vorig jaar kwamen voor plek 1 een half minuutje te kort. Dat moest eigenlijk wel recht gezet worden. Ik was benieuwd hoe het zou gaan omdat de voorbereidingen ook weer niet echt top waren gegaan. Te hap-snap. Tot overmaat van ramp (nou ja...ramp...meer ongemak) stonden we vrij achterin bij de start van de businessloop. Voordeel: je kunt er meer inhalen dan wanneer je vooraan staat! Het weer was frisjes maar prachtig zonnig en de sfeer prima met veel publiek langs de kant. Beetje zoeken naar een plekje om te lopen maar na een kilometertje of 2 lukte dat goed. Intussen wel wat snel van start gegaan en bij kilometerpunt 3 werd me dat wel duidelijk aan de tussentijd. Gas er af heeft natuurlijk het risico nooit meer terug te komen in tempo. Voordeel van het parcours van deze editie was datje nooit lang tegenwind had en enigszins beschut kon lopen. Toch heeft het parcours van vorig jaar mijn voorkeur. Maar goed, 10 km is 10 km en hoewel de laatste een heel zware werd, was de eindtijd sneller dan vorig jaar en daar was het uiteindelijk om te doen: 44:27 min.

Bleken we later ook nog eens die eerste plek in het business klassement te hebben veroverd!
Het zonnetje scheen nog mooier en dit moet wel een prachtige start zijn van heerlijke sport dit jaar!

3 opmerkingen:

  1. Prachtige tijd gelopen Theo!

    Zie je waarschijnlijk bij de bloggersfietstocht.

    groet, Gert

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Knappe tijd gelopen ondanks je niet al te veel lopen de laatste tijd.
    Het is maar te hopen dat het eindelijk weer een beetje fiets weer gaat worden .
    Ik zie dat je aardige plannen hebt op het fiets gebied , dit jaar

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat het plannetje om de eerste plek met het businessteam te halen is gelukt. Daar hou je toch weer een goed gevoel aan over!

    BeantwoordenVerwijderen