woensdag 24 augustus 2011

Poffertjes

"Poffertjes zijn een soort kleine pannenkoekjes, maar zoeter en dikker omdat ze rijzen. In tegenstelling tot pannenkoeken worden poffertjes tijdens het bereiden omgedraaid als het beslag nog niet helemaal gestold is. Daardoor zijn ze van binnen nog wat zachter en worden ze mooi rond. " (vlg. Wikipedia)
Afgelopen zondag heerlijk gepedaleerd vanaf Amersfoort. Behoorlijk vroeg start ik bij Snelverzet Hoogland voor de Rabobank Prestige toertocht. En het leuke van deze dag is dat ik hier medeblogger Johan Barelds ontmoet die ook deze tocht gaat fietsen samen met zijn zwager Cees. we starten met geweldig weer en beginnen aan een mooi parcours van 150km. Gaan de eerste km's in tempo doeloe en wordt er voornamelijk veel informatie uitgewisseld, na een kilometer of 50 gaat het tempo ineens rap minder doeloe en veel meer rapido! Als je Johan's blog leest is dat voornamelijk te wijten (of is dat nu te danken...) aan mijn tempoversnelling terwijl zwager Cees en ik na afloop daar vooral Johans versnelling als veroorzaker aanwijzen. Ik heb zwager Cees natuurlijk hoog zitten - die kent 'm al langer dan afgelopen zondag... Ook zou hier een getuigeverslag van een wat oudere maar zeker geen langzame medefietser met zijn vrouw ons gelijk kunnen tonen...maar helaas...het schijnt dat deze twee vanmorgen pas van het zuurstof af zijn na de demarrage van Johan op een viaduct!


Daarna komen we bij een ander tweetal te rijden dat, net als wij, flink doortrapt. Het blijken later twee ASR-collega's die elkaar van een fietstochtje van de baas hebben leren kennen en vaker samen koersen. Ook als ongeveer op de helft er een pittig buitje van zo'n 15 kilometer lang (kan ook een halfuurtje geweest zijn) over ons uitgestort wordt. We stoempen dapper door. Als het droog is en we passeren een terrasje zijn de gedachten 1: opdrogen in de zon met appeltaart en koffie! Het smaakt ons maar al te goed!

We rijden daarna stevig door, met name ook omdat de heer Barelds er goede zin in heeft deze zondag. Hij wil natuurlijk de laatste serieuze test voor de Velomediane goed doorstaan. Het lukt hem het minipelotonnetje zo nu en dan te laten kraken en knarsen...of was dat nu het nog immer aanwezige zand tussen tanden en kiezen van de plensregen? Enfin, we arriveren na nog wat zoekwerk vlakbij de wielerbaan met een mooi gemiddelde van rond de 30,4 km/u. Een heerlijk koel biertje spoelde het zand vlot weg. Het mooiste kwam nu als laatst: het tegoedbonnetje voor een heerlijke portie poffertjes die door kopman Johan himself werd opgehaald: het smaakte Top! Doen we wat mij betreft vaker Johan en Cees! Succes in La Roche!

1 opmerking:

  1. Mooi verhaal Theo! Dit was nog even lekker nagenieten zo. Zijn nu helemaal klaar voor de Velomediane. Laten we idd nog een keer voor een tocht afspreken. Altijd gezellig! Is misschien de http://www.damtotdamfietsclassic.nl/ op 18 sept. een optie? Ik hoor het wel (en we moeten eerst de Velomediane zien te overleven..:-)

    BeantwoordenVerwijderen